Šumperk.info

oblačno oblačno, 17°C

Dnes je neděle 8.9 a svátek má Mariana

Aktuality:


Festival Horování letos potřicáté přiblíží šumperskému publiku zážitky dobrodruhů

17. 11. 2023 v 13:20

Jubilejní třicátý ročník oblíbeného festivalu Horování nabídne exkluzivní a velmi pestrý program. Pozvání Domu kultury Šumperk přijali horolezci Marek Holeček a Kateřina Mandulová, horolezec – fotograf Petr Pepe Piechowicz, mořeplavec a dobrodruh Petr Ondráček nebo dvorní fotograf olympionika Adama Ondry Petr Chodura. V doprovodném hudebním programu vystoupí písničkář – violoncellista Pavel Čadek.

„Velice nás těší, že po šesti letech se do Šumperka vrátí jeden z nejúspěšnějších a nejzkušenějších horolezců současnosti Marek Holeček. Jako první Čech v historii získal hlavní cenu prestižního ocenění Piolet d'Or (tzv. Zlatý cepín) za prvovýstup jihozápadní stěnou jedenácté nejvyšší hory světa - Gašerbrum I,“ připomíná produkční domu kultury Michaela Horáková.

Další hvězdou festivalu bude místním dobře známý Petr Pepe Piechowicz, který uvede přednášku Betony na netradiční téma s lezením po mostech a starých bunkrech.
Pozvání přijal také mořeplavec a dobrodruh Petr Ondráček s autentickým filmovým dokumentem "Sám čtyřmi oceány".

Svou cestu na dvanáctou nejvyšší horu světa přiblíží horolezkyně Kateřina Mandulová v programu nazvaném Princezny na Broad Peaku.

„Speciálně pro festival jsme se spojili i s Petrem Chodurou, který je dvorním fotografem českého olympionika Adama Ondry. Pro jubilejní třicátý ročník připraví unikátní výstavu fotografií čtyřnásobného mistra světa. Výstava bude k vidění až do poloviny prosince,“ dodala Michaela Horáková.

Součástí letošního ročníku Horování bude tradičně dopolední lezení na umělé stěně pro děti a mládež na Střední odborné škole Šumperk. V rámci festivalu vystoupí v hudebním setu písničkář – viloloncellista Pavel Čadek.

Hlavní festivalový program Horování začne v sobotu 24. listopadu v 16 hodin ve velkém sále Domě kultury Šumperk. Podrobné informace k dalším doprovodným programům najdou zájemci na www.dksumperk.cz a www.stenaspk.cz.


Autor: Dům kultruy Šumperk Zdroj: https://www.dksumperk.cz/festi...dobrodruhu

Reklama


Reklama

Komerční sdělení

Šumperk.info na Facebooku

Přidejte se k nám na facebooku.

Reklama

Reklama