Šumperk.info

oblačno oblačno, 13°C

Dnes je pátek 18.10 a svátek má Lukáš

Aktuality:


Slavnosti města Šumný Šumperk navštívily tisícovky lidí

5. 6. 2024 v 21:40

Slavnosti města Šumperka, které v uplynulém víkendu pořádal poprvé ve spolupráci s městem Dům kultury Šumperk pod názvem Šumný Šumperk, přilákaly návštěvníky napříč generacemi. Pořadatelé i město hodnotí akci jako velmi úspěšnou.

„Jen pro představu – do programu akce se s námi zapojilo 17 organizací nebo firem z města i blízkého okolí, dále 13 aktivních spolků, 41 živnostníků – stánkařů, 44 účastníků Mint Marketu a 17 účinkujících z řad muzikantů nebo hudebních souborů, a to ještě nepočítáme počet vystoupení místních tanečníků nebo školek,“ vyjmenovává účinkující Šumného Šumperka produkční Domu kultury Šumperk Zuzana Králová.

Pro pořadatele byla příprava akce, která měla za úkol oživit ulice i parky v centru města, náročná vzhledem k tomu, že ve stejném víkendu probíhal na Šumpersku Závod míru i charitativní akce Na kole dětem. Sobota 1. června, která byla hlavním dnem slavností, přinesla navíc od rána několikahodinový liják, takže slavnostní průvod probíhal za silného deště.

„Přes všechny tyto těžkosti se první ročník Šumného Šumperka vydařil. Lidé nás odměňovali úsměvy a vytvořili spolu s pouličními umělci a dalšími účinkujícími v centru města kouzelnou atmosféru. Do příštího roku už máme dlouhý seznam věcí, které chceme vylepšit. Věříme, že máme na čem stavět. Máme spoustu hezkých ohlasů, děkujeme všem, kteří se nenechali odradit nevyzpytatelným počasím a přišli si oslavy života v našem městě užít,“ dodává jednatelka Domu kultury Šumperk Hana Písková.

Šumný Šumperk byl čtyřdenní, první den byl věnován šumperským galeriím, druhý den probíhal ve znamení ZUŠ open a písniček Voskovce a Wericha v podání herců šumperského divadla. Třetí den nabídl slavnostní průvod městem v duchu Malé Vídně a první republiky, vystoupení pouličních umělců, pohybovou, zábavnou a gastro zónu v Sadech 1. máje, hudební vystoupení U sovy, taneční vystoupení u Vily Doris, velkým lákadlem byla zóna 13. pěšího pluku v parku u Barborky, velké návštěvnosti se těšil šumperský orloj na Olomoucké ulici, radniční věž nebo procházky Malou Vídní.
Závěrečný sobotní koncert s hlavní hvězdou – skupinou Jelen přilákal 1500 návštěvníků. Nedělní mše za město v kostele sv. Jana Křtitele i odpolední jazzová mše v klášterním kostele v režii Moravia Big Bandu a zábřežského pěveckého sboru AMATE se setkaly s velkým ohlasem a zaplnily oba kostely.

Dík patří městu Šumperk, mediálním partnerům Český rozhlas Olomouc, Rádio Haná, Šumpersko.net a Šumperský rej i všem větším i menším sponzorům, kteří akci podpořili vybavením nebo dárky pro účastníky aktivit v pohybové a zábavné zóně.


Autor: Dům kultruy Šumperk Zdroj: https://www.dksumperk.cz/slavn...covky-lidi

Reklama


Reklama

Komerční sdělení

Šumperk.info na Facebooku

Přidejte se k nám na facebooku.

Reklama

Reklama