Šumperk.info

polojasno polojasno, 20°C

Dnes je pátek 5.7 a slaví se Ciril & Metoděj

Aktuality:


Žáci Klubu vytrvalostních sportů Šumperk nejlepší v kraji

28. 11. 2023 v 08:47 - Celoroční snažení žáků Klubu vytrvalostních sportů Šumperk přineslo kýžené ovoce. Podařilo se obhájit vítězství z minulého ročníku a obsadit první místo v soutěži žákovských družstev Olomouckého kraje. Zvednout pohár nad hlavu a vychutnat si sladkou odměnu tak mohli především opory týmu Alice Tomanková a Vít Štábl. Ale také všichni ostatní, kterým se podařilo přispět k tomuto úspěchu byť jen jedním bodem.
FOTO
FOTO

Od začátku jara až do konce podzimu bylo potřeba se zúčastnit co nejvíce z 19 závodů a pochopitelně dosáhnout co nejlepšího výsledku.

Žáci museli prokázat um orientace a rychlého běhu ať už v ulicích Bludova či okolo zámku Konice, tak i v lesních terénech. Závodili v prudkých jesenických kopcích i na hanácké rovině notně zarostlé ostružinami a seznámili se tak s celým naším krajem.

Vítězství v celoroční soutěži předchází dobré výsledky na jednotlivých závodech a ty nejsou možné bez poctivé a důkladné přípravy. Děti i trenéři ocenili, že zimní dril v tělocvičně, jarní tréninky v lese za deště i sněhu, kroužení na atletickém oválu i letní tábor přispěly k dosažení nejlepšího umístění a vytvoření dobré party, bez které by to nebylo možné.

Krajský závod v Sobotíně 7.10. 2023

Klub vytrvalostních sportů Šumperk přispěl svou „troškou do mlýna“ a v sobotu 7.10. zorganizoval jeden ze závodů podzimní části žebříčku. Tratě vedly lesem za hrobkou rodiny Kleinů a ty nejdelší se dostaly až k Anenské studánce nad Petrovem n.D.

Zázemí našlo téměř 300 závodníků ve Ski areálu Sobotín v těsné blízkosti Apartmánů Kristian. Velký dík patří majiteli Resortu Sobotín, který významnou měrou přispěl k úspěšnému uspořádání akce.

Nezbývá než poděkovat všem podporovatelům a sponzorům Klubu vytrvalostních sportů Šumperk a popřát žákům mnoho sil a vůle do dalšího tréninku. Aby byli připraveni, až se jaro zeptá, co dělali v zimě.

ksu.cz

="msonormal">


Autor: ksu.cz raj

Reklama


Reklama

Komerční sdělení

Šumperk.info na Facebooku

Přidejte se k nám na facebooku.

Reklama

Reklama